Gefrituurde ansjovis

Informatie


De ansjovisachtigen vormen een familie van kleine vissen en leven aan de kust. In tropische streken trekken zij ook wel de rivieren op. Een paar soorten ansjovis leeft uitsluitend in zoet water. Ze bereikt gemiddeld een lengte van zo'n 20 centimeter, heeft een afgeronde snuit en een korte onderkaak. Het voedsel bestaat uit dierlijk plankton.

Vis van de week

Gefrituurde ansjovis, voorgerecht voor 6 personen

Ingrediënten


  • 115gr bloem
  • Mespunt zout
  • Halve tl kerriepoeder
  • 1kg verse ansjovis
  • Halve tl gemberpoeder
  • Plantaardige olie
  • Halve tl cayennepeper
  • Citroenpartjes, als garnering
  • Bereiding


  • Maak de ansjovis schoon door de kop eraf te halen met een aardappelschil mesje. Door het mes in de nek van het visje te zetten zal je de ingewanden er mee uit trekken. Spoel de visjes in een schaaltje water en laat ze voorzichtig in een vergiet lopen. Laat deze goed uitlekken. Meng intussen de bloem, kruiden en zout in een grote kom.
  • Haal de vis door de bloem en schud overtollige bloem eraf.
  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem tot deze een temperatuur van 190graden bereikt. Bak de ansjovis in gedeelten in ca. 2 tot 3 minuten goudbruin en knapperig.
  • Laat de vis goed uitlekken op keukenpapier en serveer hem heet, gegarneerd met partjes citroen.