Cajun garnalen in boter gebakken

Informatie


Garnalen zijn kleine kreeftachtigen. Zowel in zout als in zoet water komen garnalensoorten voor, maar de meeste soorten leven in zee. Garnalen zijn het hele jaar door goed te krijgen.

Vis van de week

Cajun garnalen in de boter, voor 3 personen

Ingrediënten


  • 325gr ongezouten boter
  • Halve theelepel oregano
  • 2 tl cayennepeper
  • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2,25dl visbouillon
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 kilo koploze rauwe garnalen
  • 4 theelepels citroensap
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 2 tl verse rozemarijn
  • 1 el worcestersaus
  • 1 tl rode pepervlokken en 1 tl basilicum
  • Bereiding


  • Smelt in een pan met dikke bodem op laag vuur de boter. Steeds omzwenken om te voorkomen dat die bruin wordt.
  • zodra de boter smelt knoflook en kruiden toevoegen en doorgaan met zwenken tot de boter geheel gesmolten is.
  • Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de garnalen, en zorg dat alles goed gemengd wordt. Gebruik een halve theelepel zout om op smaak te brengen.
  • Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen, zodat alle smaken goed gemengd worden.
  • Voeg de garnalen toe en verhit ze 5 tot 7 minuten, tot ze net ondoorzichtig geworden en gekruld zijn. Haal de pan van het vuur en doe de inhoud in een hittebestendige schaal.