Gebakken garnalen

Informatie


Garnalen zijn kleine kreeftachtigen. Zowel in zout als in zoet water komen garnalensoorten voor, maar de meeste soorten leven in zee. Garnalen zijn het hele jaar door goed te krijgen.

Vis van de week

Gebakken garnalen voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 theelepel fijngesneden knoflook
  • 2 of 3 el fijngesneden koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 800gr rauwe koploze garnalen
  • 1 rode peper
  • 1 a 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 limoen
  • Bereiding


  • Meng voor de marinade knoflook, komijn, rode peper in stukjes gesneden, limoen sap en koriander.
  • Pel de garnalen, maar laat het staartstukje zitten. Meng de garnalen met de marinade en lat dit minstens 1 uur intrekken in de koelkast.
  • Eenmaal gemarineerd bak je de garnalen met de marinade 2 a 3 minuten in de hete olie.
  • Serveer met partjes limoen en is lekker met rijst.