Heilbotfilet met rozemarijn en knoflook

Informatie


Er zijn meerdere soorten heilbot te verkrijgen. Groenlandse heilbot is een vrij flauwe vis. De Pacifische heilbot is een beter alternatief voor de heilbot uit de Atlantische Oceaan. De vis wordt, omdat hij zo groot van formaat is, meestal in moten of filets verkocht.

Vis van de week

Geroosterde heilbotfilet met rozemarijn en knoflook, voor 4 personen

Ingrediënten


  • 800gr heilbotfilet
  • 80ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook, gepeld, in plakjes
  • Partjes citroen, voor erbij
  • 1 takje rozemarijn, in 24 sprietjes
  • 6 plakjes doorregen spek, gehalveerd
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200graden. Snijd met een klein scherp mes sneetjes in de filets en stop in elke inkeping een plakje knoflook en een sprietje rozemarijn. Breng de vis op smaak met zout en peper en wikkel rond elke vis wat stukjes spek.
  • Leg de vis in een braadslee en druppel er olijfolie over. Rooster de vis ongeveer 15 minuten, of tot de vis gaar is. Serveer er partjes citroen bij.