Kabeljauw schotel

Informatie


Kleine kabeljauw heet gul. Gedroogde kabeljauw wordt ook stokvis genoemd en gefrituurde stukken kabeljauw worden wel kibbeling genoemd. Skrei is de naam die hij krijgt in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paren.

Vis van de week

Kabeljauw schotel, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 500gr tomaten, ontveld en in blokjes.
  • 400gr kabeljauwfilet
  • 2 preien in ringen
  • Scheutje witte wijn
  • 1 kruidenbouillon tablet
  • 250ml. zure room
  • 30gr. Boter
  • geraspte kaas
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smoor de tomaten met de prei, het verkruimelde bouillontablet, peper en zout ca. 7minuten in boter. Voeg de wijn toe en schep alles in een ingeoliede ovenschaal.
  • Wrijf de kabeljauw filet in met peper en zout en leg de vis op de groente.
  • Strijk de zure room erover en strooi de geraspte kaas egaal over de ovenschaal heen.
  • Zet de ovenschaal gedurende 25 minuten in de oven.