Bereiding
Draai de scharen van de kreeft af en breek ze met behulp van een groot mes. Snijd de romp in de lengte opeen en verwijder de darmklier, de maagzak en de sponsachtige kieuwen. Haal het vlees vanaf de staartpunt eruit en snijd het in mooie plakken.
Verhit de helft van de olie en de boter in een grote koekenpan en fruit hierin in 4 tot 5 minuten de ui zacht. Fruit het knoflook 30 seconden mee. Doe de tijm en de rijst erdoor en roer 1 tot 2 minuten goed door tot de boter en de olie doorzichtig worden.
Temper het vuur en giet voorzichtig onder voortdurend roeren de warme visbouillon erbij, lepel voor lepel tot alle visbouillon is opgenomen. Dit neemt ongeveer 25minuten in beslag.
Voeg het kreeftenvlees en de scharen toe. Roer de wijn erdoor en zet het vuur hoger. Haal de pan van het vuur als de wijn is opgenomen, en roer dan de groene en roze peperkorrels erdoor met het restje boter en de peterselie. Laat het geheel 1 minuut rusten en serveer dan meteen.