Bereiding
Halveer de kreeftstaarten met een scherp mes in de lengterichting en haal het vlees heel uit de schaal. Was het, laat uitlekken en leg het weer in de schaal.
Was de lente uitjes en snijd ze in dunne schijfjes, blancheer ze daarna 1 minuut in zout water, laat ze met ijswater schrikken en vervolgens goed uitlekken.
Hak de knoflookteen en de walnoten in stukjes (niet te klein). Was de peterselie en de koriander, dep ze droog, haal de blaadjes van de stengels en hak deze fijn. Schil de limoen en pers hem uit. Vermeng deze ingrediënten goed met de zachte boter en zout. Vet met de notenboter eerst de kreeftstaart schalen vanbinnen in, leg er daarna het vlees in en bestrijk dit eveneens dik met de notenboter.
Verwarm de ovengrill voor. Leg de kreeftstaarten in een ovenschaal en gril ze in het midden van de oven 6 tot 8 minuten. Verdeel er daarna de geblancheerde uien over en zet ze nog eens 2 tot 4 minuten onder de grill
Lekker met gebakken tijmaardappeltjes op knapperig, vers stokbrood.