Mosselen met tomaten chorizosaus

Informatie


Mosselen komen in Nederland voor in twee gebieden: de Oosterschelde en de Waddenzee. Vers zijn ze dus bijna altijd te koop, van half april tot half juli zult u het moeten doen met diepgevroren mosselen.

Vis van de week

Mosselen met tomaten chorizosaus, voor 2 personen

Ingrediënten


  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2kg mosselen, schoongemaakt
  • 25gr boter
  • 100gr chorizoworst, in stukjes
  • 3el fijngesneden basilicum
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes 400gr
  • 1 knoflook teentje, fijngehakt
  • 3el slagroomn
  • Bereiding


  • Snijd de peper overlangs doormidden, verwijder desgewenst de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Verhit de boter en bak de ui, knoflook en paprika zachtjes ca. 5 minuten. Voeg de peperstukjes, worst, tomaten met het vocht en room toe. Breng de saus aan de kook en laat hem zonder deksel ca. 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Doe de mosselen in een grote pan. Kook ze in hun eigen vocht op hoog vuur ca. 5 minuten of tot alle schelpen openstaan. Verwijder schelpen die dicht zijn gebleven.
  • Schep de helft van de mosselen met een schuimspaan op de borden ( houd de rest in de afgesloten pan warm voor de tweede portie).
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en roer het basilicum erdoor. schep de helft over de mosselen op de borden of geef de saus er apart bij.