Gebakken paling

Informatie


De levenscyclus van de paling begint en eindigt in de Sargassozee, gelegen in de Atlantische Oceaan ten zuiden van de Bermuda-eilanden. Paling komt voor in vrijwel alle Nederlandse rivieren, kanalen, polders en het IJselmeer. De aanvoer uit die wateren is beperkt, vandaar dat er vaak een beroep gedaan wordt op importen en kweek.

Vis van de week

Gebakken paling, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1,5kg paling (1050gr schoon gewicht)
  • schoon zonder vel en kop, mootjes 5cm
  • Zout en peper
  • 125gr boter
  • Bereiding


  • Was de paling schoon met koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de paling nu met peper en zout.
  • Zet een hapjespan op het vuur en voeg de boter toe. Laat de boter smelten. Wanneer de boter goed heet is zet u het vuur zacht en voeg de paling toe en doe het deksel op de pan. Laat de paling in 10 tot 15 minuten gaar bakken. De baktijd hangt af van de dikte van de paling. Prik met een vork in het vlees, wanneer het vlees gemakkelijk los komt van de graat is deze gaar.
  • Haal het deksel nu van de pan en draai de mootjes om, om ze vervolgens nog ca. 4 minuten te laten bruinen aan de andere zijde. (het deksel hoeft niet terug op de pan te worden geplaatst).
  • Lekker met (stok)brood.