Gebakken sardines met pasta
Informatie
Sardines, ook wel sardienen of pelsers, behoren tot de straalvinnige vissen uit de familie haringen. Sardines komen bijna wereldwijd voor en danken hun naam aan het Mediterrane eiland Sardinië
Bereiding
Fileer eventueel de sardines, was ze en dep ze droog met keukenrol. Snijd ze in grote stukken en zet ze even weg. Maak de venkel schoon en snijd hem in heel dunne plakjes.
Verhit 2el olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin het knoflook en de chilipeper. Voeg na 1 minuut de venkel toe en laat de groente in 4 tot 5 minuten op een matig vuur zacht worden. Doe de sardines erbij en bak deze 3 tot 4 minuten mee tot ze net gaar zijn.
Kook intussen de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Laat goed uitlekken en doe de pasta dan terug in de pan.
Meng citroenrasp- en sap, pijnboompitten, peterselie, peper en zout met de sardines. Voeg dit mengsel dan bij de pasta en hussel dit voorzichtig door elkaar. Serveer meteen, als de pasta nog warm is, met een takje peterselie.