Siciliaanse spaghetti met sardines

Informatie


Sardines, ook wel sardienen of pelsers, behoren tot de straalvinnige vissen uit de familie haringen. Sardines komen bijna wereldwijd voor en danken hun naam aan het Mediterrane eiland Sardinië

Vis van de week

Siciliaanse spaghetti met sardines, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 750gr sardines filet
  • 50gr pijnboompittent
  • Bloem voor het bestuiven
  • 250ml olijfolie
  • 25gr rozijnen, in water geweekt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50gr verse broodkruimels
  • 25gr verse dille, fijngehakt
  • 450gr spaghetti
  • Bereiding


  • Was de sardines en dep ze droog met keuken papier. Vouw ze open en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de dille toe en bak deze 1 tot 2 minuten zachtjes mee. Voeg pijnboompitten, rozijnen en zout en peper naar smaak toe. Bak de broodkruimels droog in een koekenpan tot ze goudbruin zijn en houd ze apart.
  • Kook de spaghetti in water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de resterende olie in een pan. Bestuif de sardines met bloem en bak ze 2 tot 3 minuten in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Giet de spaghetti goed af. Voeg het uienmengsel toe en schep het er goed door. Schep het spaghettimengsel in een warme schal en leg de sardines er boven op. Bestrooi het gerecht met de geroosterde broodkruimels en serveer het direct.