Snapper met koriandersalsa

Informatie


De Lutjanidae of snappers worden aangetroffen in de tropische en subtropische gebieden in alle oceanen. Ze leven op dieptes tot 450 meter. De bekendste soort is de rode snapper. Snappers kunnen soms 1 meter lang worden.

Vis van de week

Snapper met koriandersalsa, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 snapper filets met vel
  • Voor de salsa
  • 2 tomaten, ontpit en gesneden
  • 1 bosje verse koriander, stengelloos
  • 2 kleine rode pepers, fijngehakt
  • 2el verse sinaasappelsap
  • 250ml olijfolie
  • 4 sjalotjes, fijn gesneden
  • 1el sherryazijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Takjes koriander en sinaasappelschil
  • Bereiding


  • Maak eerst de salsa. Mix koriander, olie en knoflook in een keukenmachine of blender tot een bijna gladde massa. Voeg de tomaten toe en schakel de machine enkele malen aan en uit. Het mengsel mag niet te glad worden.
  • Schep het mengsel in een kom. Voeg sinaasappelsap, azijn en zout naar smaak toe en houd de salsa apart.
  • Spoel de visfilets af, dep ze droog en bestrooi ze aan weerszijden met peper en zout. Verhit de olie en boter in een grote koekenpan en bak hierin de vis 2 tot 3 minuten aan elke kant, tot hij geheel ondoorschijnend is. Bak de vis zo nodig in 2 gedeelten.
  • Schep de filets op voorverwarmde borden en schep er een lepel salsa over. Serveer ze gegarneerd met koriander en sinaasappelschil en desgewenst met een salade.