Tarbot in perkament

Informatie


De tarbot leeft voornamelijk van andere vissen en heeft dan ook een grote, sterke bek met spitse tanden. Qua uiterlijk worden tarbot en griet nogal eens verward. Tarbot is ronder van vorm en heeft op de donkere zijde duidelijk voelbare beenknobbels.

Vis van de week

Tarbot in perkament, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 2 wortels, dunne reepjes
  • 2 tomaten, ontveld, ontpit, blokjes
  • 4el witte wijn
  • 2 courgettes, dunne reepjes
  • 2el fijngehakte dille
  • 2 preien, dunne reepjes
  • 4 tarbotfilets, doormidden gesneden
  • 1 venkelknol, dunne reepjes
  • 4tl olijfolie
  • Bereiding


  • Knip 4 stukken vetvrij papier uit van ca. 45cm lang. Vouw elk stuk dubbel en knip het in de vorm van een half hart.
  • Vouw de papieren harten open. Leg de kwart van alle groenten naast de vouw van elk hart. Bestrooi ze met zout, peper en de helft van de fijngehakte kruiden. Leg 2 stukken tarbot filet op elk bedje van groenten zo, dat de dunne kant van de ene filet, de dikke kant van de andere overlapt. Sprenkel de olijfolie en wijn gelijkmatig over de vis en bestrooi hem met de resterende kruiden.
  • Vouw de bovenste helft van het hart over de vis en groenten en vouw de randen van het papier met een draaiende beweging om (begin aan de ronde kant), zodat er een luchtdicht pakketje ontstaat. Herhaal dit met de andere 3.
  • Schuif de pakketjes op 1 of 2 bakplaten en bak ze ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190graden, tot het papier lichtbruin en flink opgeblazen is. Schuif de pakketjes op 4 verwarmde borden en serveer ze direct.