Gegrilde, gemarineerde tonijn

Informatie


Tonijn wordt in moten gesneden of gefileerd. Zowel door de structuur als door de diep roze kleur heeft het visvlees veel weg van rund- en kalfsvlees en men spreekt dan ook over tonijnsteak of -biefstuk. Daarnaast is tonijn in blik ook een veel voorkomend product.

Vis van de week

Gegrilde, gemarineerde tonijn, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 80ml sojasaus
  • 1tl geraspte verse gember
  • Koriander ter garnering
  • 60ml mirin
  • 2tl citroensap
  • 1el sake
  • 4 moten tonijn
  • 1tl heel fijne suiker
  • 1el olie
  • Bereiding


  • Meng de sojasaus, mirin, sake, suiker, gember en het citroensap in een kom. Leg de tonijn in een ondiepe schaal en lepel de marinade erover. Keer de vis om en zorg ervoor dat hij helemaal bedekt raakt met marinade. Dek de schaal af en zet hem een halfuur in de koelkast.
  • Laat een grillpan heet worden. Haal de tonijn uit de marinade en giet de marinade in een steelpannetje. Breng de marinade aan de kook en laat hem 1 minuut inkoken.
  • Vet intussen de grillpan in met olie en leg de stukken tonijn erin. Gril elke kant 2 tot 3 minuten (de tonijn moet vanbinnen roze zijn en aan de buitenkant gaar). Lepel een beetje marinade over de tonijn en garneer met koriander. Lekker met rijst en gestoomde groenten.