Krokante nijlbaars met bieslookmayonaise

Informatie


De victoriabaars dankt zijn naam aan het feit dat de nijlbaars ooit uitgezet is in het Victoriameer in Centraal-Afrika. Een experiment dat later tot gevolg had dat de sterke vis veel overige vissoorten uitroeide en de nijlbaars nu in grote getale in het meer voorkomt.

Vis van de week

Krokante nijlbaars met bieslookmayonaise, voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 160gr mayonaise
  • 800gr victoriabaarsfilet
  • 2el fijngeknipt bieslook
  • 60ml olie
  • 1el zoete chilisaus
  • 80gr maïsmeel
  • Bereiding


  • Voor de bieslookmayonaise, meng de mayonaise, het bieslook en de chilisaus en zet de mayonaise tot gebruik in de koelkast.
  • Snijd 4 diagonale sneetjes in de velkant van elke filet (zo voorkomt u dat de vis gaat omkrullen tijdens het bakken). Wentel de filets door het maïsmeel en zorg ervoor dat beide kanten goed met meel bedekt zijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Leg de vis in de pan en bak hem 4 minuten, of tot hij zacht is en gemakkelijk met een vork uit elkaar te halen is. Haal de vis uit de pan en laat hem uitlekken op keukenpapier. Serveer met de bieslookmayonaise.