Bereiding
Meng de suiker, het zout en de peperkorrels in een kleine kom.
Verwijder eventuele zalmgraten met een pincet of uw vingers. Dep de zalm droog met keukenpapier en leg 1 filet met het vel naar benden in een ondiepe schaal. Besprenkel de vis met de helft van de wodka, wrijf de helft van het suiker mengsel in het vlees en strooi er de fijngehakte dille over. Herhaal deze werkwijze bij de andere zalmfilet. Dek af met huishoudfolie, leg er een zware plank en zet daar drie zware blikken op, om de zalm te pletten. Zet de zalm 24uur in de koelkast en keer hem na 12uur om.
Voor de mosterdsaus, klop alle ingrediënten door elkaar.
Verwijder de folie van de zalm en leg beide filets op een plank. Veeg alle dille en kruiden eraf en bestrooi de vis dan met extra dille (wrijf deze goed in het vlees). Schud de overtollige dille eraf. Serveer de filets in hun geheel of snijd ze in dunnen plakken schuin naar de staart toe. Geef de mosterdsaus er apart bij.