Gebakken zalmforelfilet met salie en rauwe ham
Informatie
De zalmforel kan een lichaamslengte van 70-150 cm en een gewicht van 4-15 kg behalen. De jonge vissen trekken zodra ze twee jaar oud zijn naar zee en keren pas na vier jaren weer naar hun geboorterivier terug om te paaien. De zalmforfel is een roofvis: jonge vissen voeden zich met insecten en dierlijk plankton, terwijl grotere exemplaren ook vissen eten.
Bereiding
Was de filets en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout.
Snijd de helft van de boter in 4 dunnen plakjes. Leg op het midden van elk plakje ham een plakje boter en daarop de zalmforelfilets. Vouw de ham over de vis, leg er een blaadje salie op en steek het pakketje met een houten cocktailprikker vast.
Snijd de rest van de salie in smalle reepjes. Strooi de bloem op een plat bord en wentel de zalmforel pakketjes erdoor. Schud overtollig bloem eraf.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan met anti aanbaklaag, leg de pakketjes met de boterkant naar onder erin en bak ze ca. 3 minuten per kant tot de vis gaar en de ham krokant is. Schep de pakketjes op de borden.
Roer de saliereepjes en het citroensap door het hete bakvet en schenk het over de vis.
Lekker met gekookte aardappelen en broccoli.